ABC Politik

Gündem

Atalay, iade edilmeyen milletvekilliğinde yok sayılanları saydı

Atalay, iade edilmeyen milletvekilliğinde yok sayılanları saydı
Email :

AYM’nin “yok hükmünde” olduğuna karar verdiği Yargıtay kararı okutularak milletvekili kaydı düşürülen Can Atalay, “Anayasa’nın yok sayılmasından sonra “Resmî Gazete” kurumu da yok sayılanlar arasına katıldı. TBMM İçtüzüğü de yok sayılanlar arasında yerini aldı” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Anayasa Mahkemesi’nin “yok hükmünde” kararı verdiği Yargıtay kararı okutularak, Türkiye İşçi Partisi’nden(TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekili kaydının düşürülmesi gündemdeki yerini koruyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un CHP’nin AYM kararının TBMM’ye sunulması ve TBMM Başkanlığı’nın yazacağı bir yazıyla Can Atalay’ın milletvekilliğine geri dönmesi talebiyle 10 Eylül tarihine yaptığı olağanüstü toplantı talebini reddetmesine yönelik tepkiler de artıyor.

Atalay, Kurtulmuş’a Resmi Gazete’nin ne anlama geldiğini anlattı! CHP’den “farklı” başvuru”

Can Atalay, “AYM yazı göndermedi” ifadelerini hatırlatarak Numan Kurtulmuş’a tepki gösterdi ve Kurtulmuş’un Anayasa’nın yanı sıra Resmi Gazete ve TBMM İçtüzüğü’nü de yok saydığını söyledi.

Başarır, Atalay başvurusunu reddeden Kurtulmuş’a TBMM’nin anlamını anlattı!

“KAPATMA ÇABALARI NAFİLEDİR”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Atalay, şu ifadeleri kullandı:

“Can Atalay Olayı” hukuksuzluklarla, usulsüzlüklerle “kapatılmaya” çalışıldığı için değdiği her kurumu, partiyi, kişiyi hukuk dışı duruma düşürerek ilerliyor.

Yeni aşamada “Anayasa Mahkemesi bize bir yazı yazmadı” diyen Meclis Başkanı da gördük. Anayasa’nın yok sayılmasından sonra “Resmî Gazete” kurumu da yok sayılanlar arasına katıldı.

İçtüzüğün açık hükmünü yerine getiren milletvekili arkadaşlarım yeterli imzayla olağanüstü toplantı başvurusu yaptı. Meclis Başkanı, hiçbir yerden almadığı bir yetkiyle “toplantıyı gereksiz” gördü. Böylece TBMM İçtüzüğü de yok sayılanlar arasında yerini aldı.

Mevcut durumda yapılanların kaynağı Anayasa değil iktidarın ve meclisteki çoğunluğun fiili gücüdür. Anayasa’yı askıya alma halini olağanlaştırılma çabaları başarılı olamayacaktır. İlgililerin ve yetkililerin içinde bulundukları hali yeniden yeniden kamuoyunun dikkatine sunarız:

ANAYASA MADDE 11 – Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.

ANAYASA MADDE 153 – Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.

Haklılığımız açıktır. Her hukuk dışı yol, değdiği her kurumu, partiyi, kişiyi hukuk dışı duruma düşürecek, kapatılamayacaktır. “Can Atalay Olayı” Anayasa’nın, yasaların, içtüzüğün emrettiği yolda çözümlenmediği sürece bütün bastırma, kapatma çabaları nafiledir.”