ABC Politik

Gündem

İmamoğlu’ndan Alevilere taahhüdünde ilk adım

İmamoğlu’ndan Alevilere taahhüdünde ilk adım
Email :

Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Alevilerin haklarını savunacağı taahhüdünün ardından İBB Meclisi, cemevlerinin ibadethane olduğu kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği teklifi, meclisin dünkü oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Yönetmelikle, müdürlüğün sorumluluk alanındaki ibadethaneler arasına cami ve mescitlerin yanında cemevleri de eklendi.

ANKA’nın aktardığına göre, İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, çok önemli bir adım atıldığını belirterek, “Başkanımızın zaten vizyonu buydu. Cemevlerini ziyaret ettiği zaman, her yerde bir araya geldiği Alevi vatandaşlarımıza söylediği hep buydu. ‘Cemevleri ibadethanedir, nokta’ demiştir. Ekrem Başkanın iradesiyle de mecliste oy çokluğuyla geçti” dedi.

TAAHHÜTTE BULUNMUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile birlikte Muharrem orucunun 6’ıncı günü olan 13 Temmuz 2024’te Alevi vatandaşlarla bir araya gelmişti.

Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Ben sadece ve sadece Alevi yurttaşlarımızın bu şehre kattığı değer üzerinden Alevi vatandaşlarımızın bu şehrin insanları, hemşehrileri olması itibariyle, onların hakkı hukuku ne var ise onların yanında olduğumuzu ve olacağımızı buradan bütün canlara taahhüt ederim” demişti.

Ekrem İmamoğlu’ndan Alevilere taahhüt