ABC Politik

Ekonomi

Polonez işçilerine müdahale! Emniyet müdürü işçinin yakasına yapıştı, TİP yöneticisi hastaneye kaldırıldı

Email :

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Polonez Gıda işçilerine polis müdahale etti. Yoğun gazdan etkilenen TİP İstanbul Esenyurt İlçe Sekreteri Yuısuf Ulu, hastaneye kaldırıldı. Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan ise bir işinin yakasına yapışarak, “Defol buradan” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın(ÇSGB) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na(Türk-İş) bağlı Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na(Tek Gıda-İş) üye oldukları için işten çıkarılması nedeniyle 2 milyon 9 bin 560 TL para cezası verip hakkında suç duyurusunda bulunduğu Polonez Gıda’da işten çıkarılan işçiler, işe geri dönme talebiyle eylem yaptı.

Çalışma Bakanlığı, direnen işçinin sendika hakkına sahip çıktı!

Polis, eyleme müdahale etti.  Biber gazı kullanılarak yapılan müdahale nedeniyle yaralanan ve baygınlık geçiren işçilerin olduğu belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ İŞÇİNİN YAKASINA YAPIŞTI: DEFOL BURADAN

Eylemin yapıldığı İstanbul’un Çatalca İlçesi Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, bir işçinin yakasına yapışarak, “Defol buradan” diye bağırdı.

O anların videosunu çeken bir kadın, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Bir polisin, güvenlik çemberinin dışına çıkmasını istediği kadın, “Kolumu sıkma” diye bağırdı. Bir kadın polis bunun üzerine, “Zorluk çıkarma o zaman” şeklinde cevap verdi.

TİP YÖNETİCİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

Müdahale esnasında baygınlık geçiren Türkiye İşçi Partisi(TİP) İstanbul Esenyurt İlçe Sekreteri Yusuf Ulu, hastaneye kaldırıldı.

TİP İstanbul İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, müdahaleye tepki gösterildi.

Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Esenyurt İlçe Sekreterimiz Yusuf Ulu Polonez işçilerine yapılan polis saldırısında yoğun biber gazı kullanımından dolayı bayılarak hastaneye kaldırıldı.

İşçilerden yaralanan, baygınlık geçiren, ambulansla hastaneye yetiştirilenler var.

İşçiye yapılan saldırının hesabı sorulacak!”

 

EMNİYET MÜDÜRÜNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Eylemin gerçekleştiği İstanbul’un Çatalca İlçesi’nin Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, 9 Eylül 2024 tarihinde yapılan eylemde işçilere seslenerek, “Hakkınızda işlem yaptığım zaman yarın bir tanenizin çocuğu bir yere gireceği zaman bu yüzden giremez” demişti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili ve Avukat Mahmut Tanal da bunun üzerine 11 Eylül 2024 tarihinde Ali Osman Turhan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İşçilere, “Çocuklarınız bir yere giremez” diyen emniyet müdürüne suç duyurusu

 

Polonez işçilerine müdahale! Emniyet müdürü işçinin yakasına yapıştı, TİP yöneticisi hastaneye kaldırıldı