ABC Politik

Ekonomi

Rekabet Kurumu’ndan dizi ve sinema sektörüne yakın markaj

Rekabet Kurumu’ndan dizi ve sinema sektörüne yakın markaj
Email :

Rekabet Kurumu, son yıllarda büyüyen dizi ve sinema sektöründe bulunan yapım şirketleri, oyuncu menajerlik şirketleri ve sinema dağıtım şirketlerine inceleme başlattı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Siyasi iktidar, geçmiş dönemlerde uyguladığı ekonomi politikalarının sonucu olan enflasyon nedeniyle devlet bütçesinde oluşan mali kaynak ihtiyacını gidermek için yaptığı girişimlere devam ediyor.

Bu doğrultuda Rekabet Kurumu, son yıllarda büyüyen dizi sektörünü yakın markaja aldı.

Yapım şirketleri ve oyuncu menajerlik şirketlerine inceleme başlatan Rekabet Kurumu, son olarak Mars Entertainment Group AŞ, Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği AŞ ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ’den oluşan Mars Grubu’na yönelik inceleme başlattı.

Rekabet Kurumu, Mars Grubu’nun piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı yönündeki iddiaları inceleme altına aldı.

Rekabet Kurumu’nun sosyal medya hesabından yaptığı duyuru şu şekilde:

“Mars Entertainment Group AŞ ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ Hakkında Soruşturma Açıldı.

Mars Entertainment Group AŞ, Mars Sinema Turizm ve Sportif Tesisler İşletmeciliği AŞ ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ’den oluşan MARS GRUBU’nun sinema gösterim hizmetleri pazarındaki hâkim durumunu yapım ve dağıtım hizmetleri pazarında kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 22.08.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Mars Entertainment Group AŞ ve Cj Enm Medya Film Yapım ve Dağıtım AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-34/822-M sayı ile karar vermiştir.”

 

YAPIM ŞİRKETLERİ VE MENAJERLER

Gazeteci Birsen Altuntaş, 11 Eylül 2024 tarihinde yaptığı habere göre, Rekabet Kurumu’na bağlı Rekabet Kurulu’nun 2019 – 2024 yılları arasında yapım şirketlerinin yurt dışına yaptıkları satışlar ve oyuncu sözleşmeleriyle ilgili bilgileri yapım şirketlerinden istemiş ve inceleme başlatmıştı.

Birsen Altuntaş ayrıca, 13 Eylül 2024 tarihinde birkaç ünlü menajerlik şirketine eş zamanlı baskınlar yapılarak bilgisayarlarda anahtar kelimelerle incelemeler başlatıldığı yönünde bir haber yaptı.

Şimşek IBAN peşinde