ABC Politik

Dünya

Erdoğan, New York’ta Esad hamlesi mi yapacak?

Erdoğan, New York’ta Esad hamlesi mi yapacak?
Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadla görüşmek için haber beklediğini belirterek, “Türkevi’nde yapacağım görüşmeler ve Türkevi’nde yapılacak bütün değişik ülkelerden liderlerle görüşmeler, inşallah bunların adımlarını attığımız bir merkez haline evimizi dönüştürecektir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu toplantısı için ABD’nin New York kentine yapacağı seyahat öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Suriyeyle diyalog konusunda konuşan Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta bulunan Türkevinde yapmayı planladığı görüşmelere işaret etti. Erdoğan, “İşte özellikle Türkevi, inşallah bu defa çok farklı görüşmelere çok farklı ilişkilere vesile olacaktır. Bunun için Türkevi’nde yapacağım görüşmeler ve Türkevi’nde yapılacak bütün değişik ülkelerden liderlerle görüşmeler, inşallah bunların adımlarını attığımız bir merkez haline evimizi dönüştürecektir” dedi.

ÜMMET ÇAĞRISI

Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadla görüşme iradesini ortaya koyduklarını ve karşı taraftan cevap beklediklerini ifade etti. Erdoğan, “Bu gerginliğin sona ermesi, Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye’nin birlikte atabileceği adımlar, Şam yönetimini muhaliflerin bir süredir Suriye’de çatışmasızlığın sağladığını görüyoruz. Bu durum kalıcı çözüm için etkin bir kapı aralamak adına elverişli bir ortam sağlıyor. Suriye dışında milyonlarca insan vatanlarına dönmek için bekliyor. Biz bu konuda çağrımızı yaptık. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği, bu beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem de böylesi bir görüşme neticesinde inşallah başlar diye inanıyorum” açıklamasında bulundu.