ABC Politik

Spor

Fenerbahçe’nin rekorunu durduran Galatasaray, Kadıköy’den farkı açarak ayrıldı

Fenerbahçe’nin rekorunu durduran Galatasaray, Kadıköy’den farkı açarak ayrıldı
Email :

Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup eden Galatasaray, Trendyol Süper Lig’deki 6. maçından da galip ayrılarak 18 puanla liderliğini sürdürdü. 13 puanlı Lig 2.si Fenerbahçe ile olan puan farkı 5’e yükseldi. Ayrıca Fenerbahçe’nin Süper Lig rekoru olan 32 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Trendyol Süper Lig’de geçen sezonun şampiyonu ve şu anda lider durumdaki Galatasaray deplasmanda, geçen sezonu 2. sırada tamamlayan ve şu anda da 2. sırada bulunan Fenerbahçe ile karşılaştı.

Dev derbi, 2 takımın karşılıklı ataklar geliştirdiği, dengeli bir futbolla başladı.

Sol taraftan taç atışı kullanan Galatasaray’ın rakip cezasına yaptığı ortada Fenerbahçe savunmasının karşıladığı top ceza yayı üzerinde Lucas Torreira’nın önüne düştü. Lucas Torreira’nın gelişine attığı şut, direkten döndükten sonra Fenerbahçe’nin Hırvat Kalecisi Dominik Livakovic’e çarptıktan sonra ağlara gitti ve Galatasaray, 21. dakikada 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe, rakibine karşılık vermek isterken kısa bir süre sonra kalesinde 2. golü gördü.

Sol kanattan atak geliştiren Galatasaray’da yeni transfer Ismail Jakobs topu, ceza sahası içerisindeki bir diğer yeni transfer Victor Osimen’e yükseltti. Victor Osimen de savunma arkasına koşan Dries Mertens’e topu göğsüyle indirdi. Dries Mertens’in 28. dakikada topu ağlara gönderdiği pozisyonda Galatasaray farkı 2’ye çıkardı.

Farkın artmasıyla birlikte Fenerbahçe savunmasındaki boşluklar artarken sarı lacivertliler, rakip savunmanın arkasına sarkarak farkı azaltma çabası gösterdi.
Karşılıklı ataklara rağmen ilk yarıda başka gol olmadı ve ilk yarı deplasman ekibinin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

2. YARIDA KARŞILIKLI GOLLER

2. yarıya sarı lacivertliler, kendi sahasında oynamanın avantajıyla oyuna hakim olma çabasuyla başladı. Galatasaray ise rakip savunmanın arkasına sarkma çabasıyla karşılık verdi.

İlerleyen dakikalarda baskısını arttıran Fenerbahçe, kanatlardan rakip ceza sahasını yoklamaya başladı.

Sağ kanattan 59. dakikada gelişen Galatasaray atağında Gabriel Sara, ceza sahası içindeki Lucas Torreira ile duvar pası yaptı. Topu ağlara gönderen Gabriel Sara, skoru 3-0’a getirdi.

Fenerbahçe’nin sağ kanattan geliştirdiği atakta 61. dakikada çizgiden orta yapan Fred ile O’nu savunmaya çalışan Galatasaray’ın milli stoperi Abdülkerim Bardakçı arasında yaşanan temasın ardından maçın Hakemi Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi.
Topun başına gelen Edin Dzeko, 63. dakikada farkı 2’ye indirdi.

Galatasaray’ın 68. dakikada geliştirdiği karşı atakta Yunus Akgün’ün ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

Fenerbahçe, topa hakim olup karşı kalede baskısını arttırsa da karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

REKOR SERİ BİTTİ, FARK AÇILDI

Fenerbahçe karşılaşmaya, 13 puanla 2. sırada ve 32 maçlık rekor yenilmezlik serisiyle çıkmıştı.

Galatasaray ise, 5 maçta 5 galibiyetle derbiden önce rakibinin 2 puan önünde 15 puanla lider konumdaydı.

Galatasaray, bu maçı kazanarak hem rakibinin rekor yenilmezlik serisini durdurmuş hem de puan farkını 5’e çıkarmış oldu.

Edin Dzeko ise penaltı golüyle Süper Lig’deki gol sayısını 5’e çıkararak gol krallığı yarışında zirveye yükseldi.