ABC Politik

Spor

Beşiktaş’tan çifte VAR’lı galibiyet

Beşiktaş’tan çifte VAR’lı galibiyet
Email :

Beşiktaş, VAR Odası’ndan gelen uyarı sonrası beraberliğe düştüğü maçta, 2. kez VAR Odası’ndan gelen uyarıyla kazandığı penaltı sonucu İkas Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Trendyol Süper Lig’in 6. Haftası’nda Beşiktaş, kendi evinde İkas Eyüpspor’u ağırladı.

İlk dakikalar, İkas Eyüpspor’un Beşiktaş ceza sahasına yönelik ataklarıyla başladı. Rakibinin baskısını kıran Beşiktaş, sol kanadından geliştirdği ataklarla etkili olmaya çalıştı. Dakikalar ilerledikçe Beşiktaş, oyundaki hakimiyetini arttırdı.

İkas Eyüpspor hücuma çıkmaya çalıştığı sırada ön alan baskısı yapan Beşiktaş’ta topu kazanan Joao Mario, topu, ceza sahası önünde bulunan Milos Rashica’ya iletti. Ceza yayından şut çeken Milot Rashica, siyah beyazlıları 20. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyun hakimiyetini arttıran Beşiktaş, peş peşe rakip ceza sahasında etkili ataklar geliştirdi.

Zaman zaman İkas Eyüpspor’un geliştirdiği karşı ataklarda Beşiktaş savunması ve milli Kaleci Mert Günok, rakip ekibe geçit vermedi.

İlk yarı, Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

VAR UYARISIYLA PENALTILAR

2. Yarının ilk dakikalarında topa hakim olan Beşiktaş oldu. Oyunun temposunu düşüren siyah beyazlılar, topu kaptırdığı anlarda ön saha baskısıyla rakibinin hızını düşürmeye çalıştı. İkas Eyüpspor ise ön saha baskısı yapan rakibini üzerine çekerek savunma arkası attığı toplarla etkili olmaya çalıştı.

Bu pozisyonların birinde, 60. dakikada sol kanattan atak geliştiren İkas Eyüpspor’da Mame Thiam, ceza sahasında Mert Günokla karşı karşıya kaldı. Mert Günok’u geçmeye çalışan Mame Thiam, yerde kaldı. Maçın Hakemi Zorbay Küçük, kendisini aldattığını düşündüğü Thiam’a sarı kart gösterdi. VAR Odası’ndan gelen uyarı sonrası Zorbay Küçük, sarı kartı iptal ederek penaltı kararı verdi.

Topun başına gelen Emre Akbaba, 64. dakikada kaydettiği penaltı golüyle skoru eşitledi.

Beşiktaş, skor üstünlüğünü kaybetmesinin ardından İkas Eyüpspor kalesini iyice ablukaya aldı.

Sol kanattan 90. dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy, Tayfur Bingölle girdiği mücadelede yerde kaldı. VAR Odası’ndan gelen uyarı sonrası Zorbay Küçük 2. kez penaltı kararı verdi.

90+3’te topun başına gelen Ciro Immobile topu ağlara gönderdi ve siyah beyazlıları 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşma, Beşiktaş’ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

EYÜPSPOR’UN NAMAĞLUPLÜK SERİSİ SONA ERDİ

Maç öncesi, 2 takım da Trendyol Süper Lig’de namağlup durumdaydı. Bu skordan sonra Eyüpspor, Trendyol Süper Lig’de ilk mağlubiyetini aldı. Beşiktaş ise lider Galatasaray ile birlikte Lig’de namağlup unvanına sahip olan 2 takımdan biri oldu.

Siyah beyazlılar ayrıca, puan olarak eşit durumda olduğu Fenerbahçe’nin ardından maç eksiğiyle 3. sıraya yükseldi.