ABC Politik

Ekonomi

“Vur de vuralım” sloganları sonrası Türk-İş’in 3. büyük sendikasında ayrılık gündemi

Email :

Genel Başkan Ergun Atalay’ı protesto eden işçilere karşı kürsüden “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atılan Türk-İş’te en çok üyeye sahip 3. sendika olan Tez-Koop-İş, Türk-İş’ten ayrılma gündemini olağanüstü genel kurulda görüşecek.

Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar işkolunun(10 numaralı işkolu) en büyük sendikası olan Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş), üyesi olduğu Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (Türk-İş) ayrılma kararını olağanüstü genel kurulda görüşecek.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre Genel kurul, 29 Eylül’de toplanacak. Toplantıda, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 6 Ekim günü saat 10.00’da yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın son açıkladığı verilere göre, Tez-Koop-İş’in 130 binden fazla üyesi bulunuyor.

PROTESTO EDEN İŞÇİLERE “VUR DE VURALIM” YANITI VERİLMİŞTİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Türk-İş, 27 Ağustos tarihinde Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, “Zordayız, geçinemiyoruz” adıyla bir miting düzenlemişti.

Mitingde Türk-iş Genel Başkanı Ergun Atalay protesto edilerek istifası istenmişti.

Miting kürsüsünde Ergun Atalay lehine, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atılmıştı. Protestoları “günah” olarak niteleyen Ergun Atalay, işçilere kendi arkasında durmazlarsa “Sizi parça parça ederler” demişti.

Türk-İş’ten Tekirdağ’da buluşma: Mafya mitingi mi işçi mitingi mi?

“Vur de vuralım” sloganları sonrası Türk-İş’in 3. büyük sendikasında ayrılık gündemi