ABC Politik

Ekonomi

İşçileri tehdit eden Ergun Atalay’dan asgari ücretlilere çağrı

İşçileri tehdit eden Ergun Atalay’dan asgari ücretlilere çağrı
Email :

En fazla üyesi olan işçi sendikası konfederasyonu Türk-İş’in üyelerini, “Sizi parça parça ederler” diyerek tehdit eden Genel Başkanı Ergun Atalay, “İmkan olsa da asgari ücretlilerle de böyle bir eylem, miting, grev yapabilsek. Onların yüzde 99’u bizim üyemiz değil” dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu(Türk-İş) Genel Başkanı Ergun Atalay, Ankara’da demiryolu işçilerinin düzenlediği eylemde konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsilen bulunan konfederasyonun başında bulunan Ergun Atalay, asgari ücret zammının fiyatların artışını getirdiği değerlendirmesinde bulunarak yeni asgari ücret miktarının, işçilerin alacağı Şubat ayından önce konuşulmasını doğru bulmadığını söyledi.

Atalay, “Asgari ücret, şubat ayının birinde alınıyor. Arada 4 ay zaman var. Bugün asgari ücretli zor durumda mı? Zor durumda, emekli de zor durumda. Ancak asgari ücreti konuştuğun zaman, ev sahibi kiraya zam yapıyor. Market peynire zam yapıyor, kasap ete zam yapıyor. Şubatın 1’inde alınacak bir maaşı bugünden konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum şeklinde konuştu.

En fazla üyeye sahip olan Türk-İş’in Genel Başkanı olan Atalay, asgari ücretlilerin kendilerine üye olmadığını ifade etti.
Asgari ücretlilere çağrıda bulunan Atalay, “Geçen dönem 5 kişilik komisyonun 4’ü asgari ücretliydi. Onlar oturup, yazdılar. Dediler ki, ’18 bin lira, yılda 2 kere zam olsun.’ İmkan olsa da asgari ücretlilerle de böyle bir eylem, miting, grev yapabilsek. Onları yüzde 99’u bizim üyemiz değil” dedi.

“VUR DE VURALIM” VE TEZ-KOOP-İŞ’İN AYRILMA GÜNDEMİ

Türk-İş, 27 Ağustos tarihinde Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, “Zordayız, geçinemiyoruz” adıyla bir miting düzenlemişti.

Mitingde Türk-iş Genel Başkanı Ergun Atalay protesto edilerek istifası istenmişti.

Miting kürsüsünde Ergun Atalay lehine, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atılmıştı. Protestoları “günah” olarak niteleyen Ergun Atalay, işçilere kendi arkasında durmazlarsa “Sizi parça parça ederler” demişti.

Anka Haber Ajansı, dün yayınladığı haber’de; Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar işkolunun(10 numaralı işkolu) en büyük sendikası olan Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası’nın (Tez-Koop-İş), üyesi olduğu Türk-İş’ten ayrılma kararını, 29 Eylül 2024 tarihli olağanüstü genel kurulda görüşeceğini aktarmıştı.

“Vur de vuralım” sloganları sonrası Türk-İş’in 3. büyük sendikasında ayrılık gündemi