ABC Politik

Dünya

Hizbullah, MOSSAD karargahını hedef aldı

Hizbullah, MOSSAD karargahını hedef aldı
Email :

İsrail saldırganlığının Lübnan’ın başkenti Beyrut’a uzanmasının ardından Hizbullah, ilk defa füze attığı Tel Aviv’deki MOSSAD karargahını hedef aldı. İsrail savunma sistemi, bu füzeyi engelledi. İsrail’in Lübnan’da katlettiği insan sayısı 569’a yükseldi. İsrail, Suriye’ye de saldırdı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail’in Filistin ve Lübnan’da başlattığı işgal ve katliamlar sürüyor.

Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın 18 Eylül’de, saldırıların merkezinin Lübnan’a kaydırıldığını belirterek ilan ettiği “yeni aşama” ise 7. gününde.

İsrail’in, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un çeşitli bölgelerine yaptığı peş peşe saldırıların ardından Hizbullah, ilk kez İsrail’in Tel Aviv kentinde füze attı. Hizbullah, Tel Aviv’deki MOSSAD karargahını vurduğunu açıkladı. Hizbullah, vurulan karargahın yöneticilerin öldürülmesi ve telsiz ve çağrı cihazlarının patlamalarından sorumlu olduğunu öne sürdü. İsrail Hava Kuvvetleri(IAF), Hizbullah’ın füze fırlatma rampasını vurduğunu açıkladı.

569 CAN KAYBI, YARIM MİLYON EVSİZ

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırganlığında hayatını kaybedenlerin sayısının 569’a yükseldiğini açıkladı.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib ise, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının yarım milyona yaklaştığını söyledi.

SURİYE DE HEDEF

İsrail’e ait hava araçları, Suriye’nin batısındaki Tartus ilinde de birden fazla askeri noktaya hava saldırıları düzenledi. Saldırıların sürdüğü ve Suriye ait hava savunma sistemlerinin karşılık vermeye devam ettiği kaydedildi