ABC Politik

Gündem

Yılmaz’ı şehit eden Geçti’den silah iddiası

Yılmaz’ı şehit eden Geçti’den silah iddiası
Email :

27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, silahı polisin belinden almadığını, yerde bulduğunu ve bölgede polis olduğunu anlamadığını öne sürdü.

İstanbul Ümraniye’de karakoldan firar eden ve 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı.

Yunus Emre Geçti, hasımlarının saldırısına uğradığı sırada yerde silah görüp ateş ettiğini, polisin belinden silah almadığını savundu.

Demirören Haber Ajansı’nın aktardığına göre Geçti, “Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat, Ahmet Polat, Azat Polat’dı. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Beni gasp ettiler. Elanur isimli kızla çıkıyorum. Bu şahısların kız kardeşidir. O esnada oraya sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin ‘vuruldum’ diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı oradan silahın ucunu gördüm” dedi.

Yunus Emre Geçti ayrıca, etrafta polis olduğunu da fark etmediğini öne sürdü.

Geçti, “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım, yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim, tutuksuz yargılanmama karar verilsin” şeklinde konuştu.