ABC Politik

Gündem

Ensarioğlu’na “Bilip söylememesi gereken şeyler” hakkında suç duyurusu!

Ensarioğlu’na “Bilip söylememesi gereken şeyler” hakkında suç duyurusu!
Email :

DEM Parti, “Bilip söylemememiz gereken şeyler var” açıklaması tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da aralarında bulunduğu Narin Güran soruşturmasında ihmali bulunan ve engelleme yapan isimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin, gerekli önlemlerin alınması konusunda ihmal gösteren, sorumluluğu olan ve resen tespit edilerek soruşturmayı yürüten kamu görevlileri hakkında, ”görevi kötüye kullanma, dosya delillerinin karartılması suç delillerini yok etme, değiştirme, bozma, adli yargılamayı etkileme” suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre, suç duyurularına ilişkin değerlendirmede bulunan DEM Parti Hukuk Komisyon Üyesi Avukat Sibel Çelik Özbingöl, dosyanın etkin bir soruşturma yürütülmeksizin failsiz bırakıldığını söyledi.

Özbingöl, “Narin’in cansız bedeni bulunmadan bir süre önce amcası tutuklandı. Çok üzücüdür ki, dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen dosyada sadece savcılık personelinin, kolluk birimleri, Adalet Bakanlığı personeli dışında hiç kimsenin ulaşamadığı bilgi ve belgeler yandaş medyayla paylaşıldığına tanıklık ettik. Bu süreç etkin bir soruşturmanın yürütülmesini beklediğimiz, kamuoyunun da takip ettiği hepimizin şahsi dosyası olan Narin cinayeti dosyasında etkin soruşturmaya dair hepimizde ciddi şüpheler ve endişeler de oluşturdu. İktidar partisi milletvekillerinden biri, cinayetle bağlantısı bulunan aile bireyleriyle ilişkilerinden kaynaklı olarak da, aileyi koruyucu, dosyayı yönlendirici ve etkin soruşturma ve kovuşturmaya müdahale edebilecek cümleler kurduklarını, dosya üzerinde ciddi bir delil karartma baskının da mevcut olduğunu hep beraber izledik” dedi.

“BİLİP SÖYLEMEMEMİZ GEREKEN ŞEYLER VAR” DEMİŞTİ

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 8 Eylül 2024 tarihinde, Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili Sözcü TV’ye açıklamalarda bulunmuştu.

Galip Ensarioğlu, “Yani bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas bir düzeyde olduğu için, onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yayın yasağı kaldırıldı | Şüpheli, Narin’in amcasını işaret etti | “Yalan” diyen yakına yumruk | Ensarioğlu: Bilip söylemememiz gerekenler var | Eyleme müdahale eden polis, avukatı gözaltına aldı