ABC Politik

Spor

Beşiktaş’a karşı İsraillilerin istediği oldu

Beşiktaş’a karşı İsraillilerin istediği oldu
Email :

İsrailli yetkililerin yerinin değişmesini istediği Beşiktaş Fibabanka’nın BKT Avrupa Kupası’nda Hapoel Shiomo’yu ağırlayacağı karşılaşma, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a alındı.

İsrailli yetkililerin, Filistin’de yaptıkları katliamlara yönelik Türkiye’de gösterilen tepkileri bahane ederek Beşiktaş Fibabanka ile Hapoel Shiomo arasındaki BKT Avrupa Kupası maçının yeri değişti.

Organizasyonun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre karşılaşma, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Aleksandar Nikolic Salonu’nda oynanacak.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre müsabakanın, 9 Ekim Çarşamba gününden 8 Ekim Salı gününe alındığı belirtilen açıklamada, “Bu karar, Türk ve İsrail hükümetlerinin tavsiyeleri dikkate alınarak alındı.” denildi.

MACCABI TARAFTARLARI DA “İŞGAL” PANKARTI AÇMIŞTI

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde 16 Eylül 2024 tarihinde oynanan bir basketbol dostluk turnuvası maçında, Filistin ve Lübnan’da işgal ve katliamlar yapan İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı ile A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’ın çalıştırdığı ve milli basketbolcular Cedi Osman ve Ömer Yurtseven’in da formasını giydiği Yunanistan’ın Panathinaikos takımları karşı karşıya gelmişti.

Karşılaşmada Maccabi Tel Aviv taraftarları, “Türklerden kanlı Kıbrıs işgali” yazılı bir pankart açmıştı. Karşılaşmanın hakemine pankartla ilgili tepki gösteren Ergin Ataman, daha sonra dostluk mesajı vermişti.

Ataman, “İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Ataman’dan provokatif pankarta dostluk yanıtı