ABC Politik

Haber

Kayseri’den sonra Erzurum’da Atatürk büstüne baltalı saldırı

Kayseri’den sonra Erzurum’da Atatürk büstüne baltalı saldırı
Email :

Kayseri’de kendisini “Mesih” ilan eden Yaşar Kılıçkaya’nın ardından Erzurum’da Atatürk büstüne baltayla saldıran Yusuf E. yakalandı.

Kayseri’de 17 Haziran’da Atatürk büstüne yeğeni Zeynep Abdullah ile birlikte saldıran ve kendisini “Mesih” ilan eden Yaşar Kılıçkaya’nın ardından benzer bir saldırı Erzurum’da meydana geldi.

Demirören Haber Ajansı’nın(DHA) aktardığına göre, Palandöken ilçesinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarda sırt çantalı bir kişinin, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’ndeki Yıldızkent Borsa İstanbul Ortaokulu’nun bahçe duvarından atlayıp, elindeki balta ile Atatürk büstüne zarar verdiği bildirildi.
İhbarla harekete geçen polis, kamera incelemesinde bordo renkli bir aracın okul çevresinden uzaklaştığını belirledi.

Ekipler, şüphelinin Yusuf E. olduğunu tespit edip, kameradaki aracı da aramaya başladı. Palandöken Suç Araştırma ve Soruşturma ekipleri, şüpheli aracın lokasyonunu tüm ekiplere telsiz anonsuyla bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus timleri de Yusuf E.’yi Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nın üst tarafında suç aleti balta ile yakaladı. Yunus E. ifadesi alınmak üzere Yenişehir Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Diğer yandan Atatürk büstü inceleme sonrası muhafaza altına alındı.

KAYSERİ’DE “MESİH” SALDIRMIŞTI

Kayseri’de 17 Haziran 2024 tarihinde Yaşar Kılıçkaya, yeğeni Zeynep Abdullah ile Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne baltayla saldırmıştı.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin müdahalesinin ardından polisler tarafından gözaltına alınan saldırganlardan Zeynep Abdullah, saldırıyı “Allah rızası” için yaptığını söylemişti.

DHA’nın 19 Haziran 2024 tarihinde ulaştığı ifadede, Yaşar Kılıçkaya’nın Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisinin Mesih olduğunu söylediği belirtildi. Zeynep Abdullah’ın ise dayısı Kılıçkaya’yı ‘Mesih’ olarak gördüğünü söylediği ifade edildi. Yaşar Kılıçkaya ve yeğeni Zeynep Abdullah’ın ifadelerinde ayrıca, “Hazreti İbrahim’in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik. Pişman değiliz” dediği belirtildi.

Atatürk Anıtı’na saldıran baltalı gerici kendisini “Mesih” ilan etti!

ELAZIĞ’DA DA TAŞLA SALDIRILMIŞTI

Erzurum’da da 14 Temmuz 2024 tarihinde de eski öğretmenevinin önündeki Ataütrk Anıtı’nın üzerine çıkan bir şahıs, taşla heykele saldırmıştı.
Çevredekilerin tepkisi üzerine olay yerinden uzaklaşan saldırgan, polis tarafından yakakanmıştı.

Kayseri’den sonra Elazığ! Atatürk heykeline saldırı