Gündem

Bahçeli: CHP’ye kayyım mümkün değildir

Devlet Bahçeli, CHP’ye kayyım atanmasının hem doğru olmadığını hem de mümkün olmadığını söyleyip bu iddianın iyi niyetli olmadığını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara yakın Gazetecilerden Rasim Ozan Kütahyalı’nın hakkında gözaltı kararı verilmesine neden olan 1995 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti’nin(SHP) Cumhuriyet Halk Partisi’ne(CHP) katıldığı kongrede Genel Başkan seçilen eski Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin’in kayyım atanacağı ve 1 Haziran 2025 tarihinde kongre yapılacağı yönündeki iddiasına tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli, Rasim Ozan Kütahyalı’yı “içimize kadar yuvalanmış şeytan” olarak niteledi.

Söz konusu iddianın iyi niyetli ve hakkaniyetli olmadığını söyleyen Bahçeli, CHP’ye kayyım atanmasının hem doğru hem de mümkün olmadığını ifade etti. CHP’yi “fiili vesayet ve kayyum yönetimiyle kendi kendini yiyip bitiren canlı bir organizma” olarak niteledikten sonra “mağduriyet pozlarına” aldanacak kimsenin olmadığı yorumunu yaptı.

Devlet Bahçeli, herkesin ne konuştuğunu, ne söylediğini bilmek ve bunun ahlaki idrakine ermek mecburiyetinde olduğu yönünde ifadeler kullandı.

KARACA’YA İSTİFA ÇAĞRISI

Bahçeli ayrıca dün kalp ameliyatı geçiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili(DEM Parti) Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’e acil şifalar diledi. Devlet Bahçeli, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat 2025 tarihinde “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı” adıyla tüm gruplara silah bırakma fesih çağrısı yaptığı süreci tanımlarken kullandığı “Terörsüz Türkiye” hedefinde daha yapacakları pek çok şey olduğunu söylediği Sırrı Süreyya Önder’in bu zor günleri atlatacağına inandığını belirtti.

Bahçeli, CHP’li TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Önder’in sağlık sorunu nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletmek için toplanan Genel Kurul’da 2023 Milletvekili Seçimleri’nde Türkiye İşçi Partisi’nden(TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın 30 Ocak 2024 tarihinde Yargıtay kararı okunarak milletvekilliği kaydının düşürülmesi kararının “yok hükmünde” olduğuna dair Anayasa Mahkemesi(AYM) kararını okutmasını da hedef aldı.

Yapılan uygulamayı “korsanvari bir ottubitti” olarak niteleyen Devlet Bahçeli, Gülizar Biçer Karaca ve CHP’li TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sibel Suiçmez’in görevlerinden istifa etmesi gerektiğini savundu.