İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, menajer Ayşe Barım hakkında Gezi Parkı soruşturması kapsamında iddianame hazırladı. Başsavcılık, Barım’ın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

171 SAYFALIK İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Barım’ın 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine katıldığına ilişkin sosyal medya iddiaları üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan 171 sayfalık iddianame İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Can Atalay’dan Nazım Hikmet’li teşekkür: Basitliğiyle tehlikeliydi Can Atalay’dan Nazım Hikmet’li teşekkür: Basitliğiyle tehlikeliydi

İDDİANAMEDE GEZİ SÜRECİ VE İLİŞKİ AĞI ANLATILDI

İddianamenin ilk bölümünde Gezi Parkı olaylarının gelişim sürecine yer verildi. Başsavcılık, Barım’ın organizatör olarak ilişkide bulunduğu kişilerin yargı süreçlerindeki durumlarını aktardı. İkinci bölümde, sahadaki şiddet olaylarına Barım’ın etkisi anlatıldı. Son bölümde ise yaşanan şiddet olaylarına ilişkin hukuki değerlendirmeler yapıldı.

KAVALA VE ALABORA İLE İLETİŞİM TRAFİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İddianamede, Ayşe Barım’ın Çiğdem Mater Utku, Osman Kavala ve firari Mehmet Ali Alabora ile yaptığı telefon görüşmeleri, mesajlaşmalar ve HTS kayıtlarına yer verildi. Barım’ın silahlı örgüt yöneticileri ve üyeleriyle irtibat kurduğu ileri sürüldü. Ayrıca, menajerlik şirketi üzerinden sanatçıları Gezi Parkı olaylarına yönlendirdiği öne sürüldü.

"GEZİ OLAYLARI KENDİLİĞİNDEN GELİŞMEDİ" VURGUSU

Başsavcılık, Gezi Parkı olaylarının kendiliğinden gelişmediğini, planlı ve örgütlü şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Barım’ın halkın sempatisini kazanabilecek sanatçı ve oyuncular için sosyal medya ve saha organizasyonu yaptığı belirtildi. Ayrıca, olayların hazırlık aşamasında Barım’ın ana aktörlerle sık ve sistematik iletişim kurduğu kaydedildi.

"AMAÇ KAOS VE HÜKÜMETİ DEVİRMEKTİ" DEĞERLENDİRMESİ

Başsavcılık, görüşmelerin tesadüfi olmadığını ifade etti. Görünürde demokratik protesto gibi sunulan eylemlerin, aslında Türkiye genelinde kaos yaratma ve hükümeti devirmeye yönelik bir kalkışma amacı taşıdığına dikkat çekildi. Ayşe Barım’ın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçunu işlediğine kanaat getirildiği bildirildi.

Kaynak: ANKA