
MARANGOZLUKTAN TARIMA UZANAN HİKAYE
Farklı bir alanda çalışmak isteyen Çarapoğlu, tarımla uğraşmanın kendisini daha mutlu edeceğine karar verdi. İlk olarak muz yetiştiriciliği üzerine araştırma yapan Çarapoğlu, seralarda incelemelerde bulundu. Seralarda ejder meyvesiyle tanışan Çarapoğlu, bu ürünün potansiyelini fark ederek muz fikrinden vazgeçti.2022 yılında Gafarlı köyünde arazi satın alan Çarapoğlu, 5 dönümlük alanda sera kurarak ejder meyvesi yetiştirmeye başladı. İlk ürünlerini geçen yıl alan Çarapoğlu, 3 tonluk bir hasat gerçekleştirdi.
İLK ÜRÜNLER IRAK'A GİTTİ
Elde ettiği ürünleri Osmaniye'deki manavlara ve Kadirli'deki toptancılara satan Çarapoğlu, aynı zamanda Mersin'de ihracat yapan bir firmaya da gönderdi. Bu firma aracılığıyla ürünler Irak pazarına ulaştı.
HEDEF 10 TON ÜRETİM
Ejder meyvesinin yetişme süreciyle ilgili bilgi veren Çarapoğlu, bu bitkinin ekildikten sonra en az 3 yıl boyunca ürün vermediğini ifade etti. Bu süreçte emek ve sabır gerektiğini belirten Çarapoğlu, üretim kapasitesini artırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.
Çarapoğlu, gelecek yıl için planlarını şu şekilde açıkladı:
"Hedefim, dekar başına 2 ton, toplamda 10 tonluk bir üretim gerçekleştirmek. Daha güzel ve kaliteli ürün yetiştirerek ihracata ağırlık vermeyi planlıyorum. Yurt dışı pazarı, bu ürün için daha cazip bir alan. Çalışmalarımı bu doğrultuda sürdürüyorum."