Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri açıklamasının ardından dezenflasyon sürecinde kararlılıkla uyguladıkları sıkı para politikaları(kemer sıkma) politikaları sonucunda enflasyonun düşmeye devam ettiğini söyledi.

Şubat ayında aylık fiyat artış hızının yavaşladığını belirten Cevdet Yılmaz, TÜİK verilerinde hem aylık hem de yıllık ortalamaların üzerinde seyreden çeşitli mal ve hizmetler harcama grubu hakkında da mal enflasyonunun düşük seyrettiği hizmet fiyatlarında ise Ocak ayında görülen artışın belirgin şekilde azaldığı değerlendirmesinde bulundu.

TALEPTE “DENGELENME”

Halkın geniş kesimlerinin temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığını dile getirdiği ortamda Yılmaz, talepte “dengelenme” olduğunu ve bu durumun da enflasyondaki düşüşe katkı verdiği, tüketici ve firmaların enflasyon beklentilerini de gerilettiğini savundu.

ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI

Cevdet Yılmaz, ekonomi programının temel önceliklerini reel sektörün yatırım kararlarında öngörülebilirliğinin artması, yurttaşın alım gücünün yükselmesi ve sürdürülebilir büyüme için enflasyonla mücadele olarak sıraladı.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Yılmaz, açıklamasının sonunda iktidarın ekonomi politikalarının sonucu olan enflasyonla mücadele konusuna da değindi.

Cevdet Yılmaz; dengeli büyüme yaklaşımı ile yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı stratejilerini hayata geçirmeye ve tek haneli seviyelere ulaşıncaya kadar enflasyon ile kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

HABER ANALİZ | TÜİK ve ENAG hemfikir: Gıdaya para yetişmiyor HABER ANALİZ | TÜİK ve ENAG hemfikir: Gıdaya para yetişmiyor
 

Kaynak: ABC POLİTİK HABER MERKEZİ